Facebook

R2-es típusú, beltéri, lapozódó védőrács.

Ezt a típust gyakran alkalmazzunk olyan helyeken, ahol fontos a "patinás" megjelenés. Ugyanolyan védelmet biztosít, mint az R1-es típusú rácsunk.

 

 

 

 

Ajánlott méret


Szélesség: 0,5 m – 5 m
Magasság: 0,3 m – 4 m

 

Hálószerkezet

A hálószerkezetet alkotó lamella:


80 mm × 80 mm × 8 mm × 1,5 mm

lamellaelem
Horganyzott acélból vagy polírozott rozsdamentes kivitelben készülnek, 60 mm-es osztással. A vízszintes pálca ø 4 mm-es horganyzott acélból vagy saválló kivitelben rendelhető. A vízszintes vezetőpálcák végén zárógombok vannak felhegesztve. Minden második pálca az oldalvezető sínpárban szalad. A hálószerkezet irányítását buktatófülek és buktatórugók végzik, melyek a hálószerkezetbe vannak beépítve.


OldalvezetőMérete: 50 mm × 30 mm × 2 mm;
            60mm × 40 mm × 2 mm.

Szélességtől függően.
Hasított zártszelvény, melynek rögzítése 300 mm-enként szabvány szerint történik. Az oldalszelvény belsejében végtelenített lánc szalad, mely a le- és felfelé irányuló mozgást biztosítja.


Alsó küszöb


A rács méretétől függően:

60 mm × 30 mm × 2 mm-től 200 mm × 60 mm × 2 mm-ig zártszelvény, amely az oldalszelvényben szaladó láncfülhöz van csavarozva.
 

oldalvezetoFelső híd

Mérettől függően:

50 mm × 30 mm × 2 mm vagy 60 mm × 30 mm × 3 mm-es zártszelvény, amely az oldalszelvényhez van csavarozva. A hálószerkezet rögzítése a felső hídhoz csavarozva történik. A keretszerkezet felületkezelése alapozás, fényezés RAL-kód alapján bármilyen színre.


Meghajtómotor


DEWERT 24/3

 

7 V törpefeszültséggel működő villanymotor, amely különböző áttételű hajtásrendszerekkel a védőrács le- és felfelé irányuló mozgását biztosítja.
A nagyméretű, 25 m2 feletti védőrácsoknál 230 vagy 380 V-os ipari hajtóművet alkalmazunk, amely hosszú távon napi 15–20 nyitást tesz lehetővé. 

 

meghajtomotor
A rács végállását alul és felül végálláskapcsoló biztosítja. A meghajtómotor áramellátását működtető tápegység biztosítja beépített biztonsági transzformátorral, mely vezérlési elektronikával és áramkorláttal rendelkezik.
Az áramkorlát célja az, hogy ha valami a leengedés időszakában a rács alatt marad, és a rázárás megtörténik, a védőrács automatikusan megálljon.


Zuhanásgátló fül


A rács jobb vagy bal oldalvezetőjéhez van felszerelve, melyet kézzel kell működtetni. Használata minden esetb
en kötelező! A zuhanásgátló fül behajtása esetén a rács egyik irányba sem tud elmozdulni.

zuhaanasgatlo

 

A védőrács működtetése

Bármely kulcsos kapcsolóval, rádiós távvezérlővel, számkódos vezérlővel vagy kézi mozgatással. Áramszünet esetén a rács mozgatását külső indító tápfeszültség megtáplálásával vagy szünetmentes tápegység telepítésével biztosíthatjuk. 

 

kulcsos kapcsolóA meghajtótengely és a felső híd felül 100 mm szélességben fényezett acélburkolatot kap. A védőrács gyűjtésének nincs takarása, nem szükséges a minimális helyigény és az esztétikus megjelenés miatt.


<< Vissza
Kiemelt partnereink
    • Market Építő Zrt.
    • KÉSZ Kft.
    • Magyar Építő Zrt.
    • STRABAG Zrt.
    • Üveg/KÁTÉ Kft.

Árajánlat kérése
Az űrlap kitöltésével Ön ajánlatot kérhet cégünktől.

Tovább >>