Facebook

R9-es típusú, kül- és beltéri, dobratekeredő védőrács.

A klasszikus megjelenésű csőrácsot általában kültéren alkalmazzuk. Nyílásai kisebbek, mint az R8-as rácsé. Nagyszerű választás nosztalgikus épület védelméhez.
Ajánlott méret

Szélesség: 0,9 m – 7,5 m
Magasság: 0,8 m – 5 m

Rácsszövet

ø 14 mm-es 1 mm falvastagságú hidegen alakított hullámvonalú rácselemekből áll. Az elemek egymáshoz bilincsekkel kapcsolódnak. A bilincsoszlopok hegesztéssel vannak biztosítva a szétfeszítés ellen. A rács anyaga lehet saválló vagy tűzihorganyzott kivitel.

rács
Lefutósín

Mérete: 40 mm × 25 mm × 1,5 mm; 60 mm × 25 mm × 4 mm. Szélességtől függően. Tűzihorganyzott, saválló vagy rozsdamentes lemezből hidegen hengerelve, rögzítése 300 mm-enként szabvány szerint történik.

redőny
Alsó záróléc 

135 mm × 1,5 mm-es tűzihorganyzott, saválló vagy rozsdamentes lemezből hidegen hengerelve, fesztávtól függően merevítéssel ellátva. Szükség esetén központi vagy oldalsó hevederzárral, amelyet a motoros rácsoknál ráindításgátló kapcsolóval láthatunk el.

Rugóházas csőtengely

Mérettől függően: 48 mm – 101 mm átmérőig hegesztett szerkezeti cső, alapozott felülettel.
Ipari csőtengelyek esetén: 108 mm × 3,6 mm-től 323,9 mm × 7,1 mm átmérőig, alapozott felülettel.
A rácspalást rögzítése a rugódobokhoz függesztő kampókon keresztül, az ipari csőtengelyhez kampók hozzácsavarozásával történik.

Meghajtómotor

Koronás dobmotor, beépített végállással, alsó-felső végállás-érzékeléssel, mikrokapcsolókkal. A dobmotor méretét meghatározza a rács súlya és a felemeléséhez szükséges rugóerő. A motor az emelésre csak rásegít. 230 V-os, 460 W teljesítménytől 1330 W teljesítményig. A motor alsó és felső végállásban reteszel, megakadályozza a védőrács kézzel történő feltolását. A védőrács rendelkezik kézi nyitási lehetőséggel. Áramszünet vagy vészhelyzet esetén a kisebb méretű védőrácsoknál széttekerhető kuplungoldó banán segítségével, bowdenen keresztül a motor kuplungja oldható.

motor
A rács ezután kézzel mozgatható. A nagyméretű rácsoknál ezt kézi tekerőszárral vagy vésznyitó lánccal érhetjük el. Nagyobb fesztávú és felületű rácsoknál ipari tengelyt és oldalhajtású ipari hajtóművet alkalmazunk. A nyílásba szerelendő hajtóművek helyigénye miatt a rács szélességének méretéből min. 300 mm levonandó, mert ennyi hely kell a hajtómű felszereléséhez. 

Zuhanásgátló

A hajtóműbe építve. Védőrácsaink igény esetén élvédelemmel is rendelhetők, amely megakadályozza, hogy a rács alatt levő tárgy vagy egyéb akadály károsodást szenvedjen. Rázárás esetén a rács azonnal megáll. Magas elvárású biztonságtechnikai vezérléseink alapfeltétele, hogy képesek legyenek az élvédelem, az infrasorompók és a tűzoltó rendszer által kibocsátott jel fogadására, kommunikációjára.

Működtetés

Bármely kulcsos kapcsolóval, rádiós távvezérlővel, számkódos vezérlővel vagy kézi mozgatással.

kapcsoló

<< Vissza
Kiemelt partnereink
    • Market Építő Zrt.
    • KÉSZ Kft.
    • Magyar Építő Zrt.
    • STRABAG Zrt.
    • Üveg/KÁTÉ Kft.

Árajánlat kérése
Az űrlap kitöltésével Ön ajánlatot kérhet cégünktől.

Tovább >>