Facebook

R13-as típusú, perforált, kül- és beltéri, dobratekeredő sávredőny.

A nagymértékben merevített profil lehetővé teszi a nagy szélnyomás elviselését, ugyanakkor a perforálásnak köszönhetően szellőzik is a helységünk. Nagy fesztávoknál is remek választás.
Ajánlott méret

Szélesség: 0,9 m – 15 m
Magasság: 0,8 m – 6 m

Redőnypalást

A perforált sávelemek tűzihorganyzott, szinterezett, saválló vagy fóliázott kivitelben készülhetnek.A sávelemek 97 mm osztásúak és 0,8 mm – 1,2 mm vastagságúak.


Alkalmazási területei: mélygarázsok, nagy fesztávú hangárok védelmére. Különösen ellenáll nagy szélnyomásnak, huzatnak. A sávelemek 2,4 mm vagy 4 mm-es átmérőjű lyukakkal készülhetnek. A zajmentes, könnyed mozgás érdekében a sávelemek végére végzáró műanyagok rendelhetők.


Lefutósín 

Mérete: 40 mm × 25 mm × 1,5 mm; 60 mm × 25 mm × 4 mm.
Szélességtől függően. Tűzihorganyzott, saválló vagy rozsdamentes lemezből hidegen hengerelve, rögzítése 300 mm-enként szabvány szerint történik. 


A vezetősín külső és belső élére igény szerint élvédő, zajcsökkentő gumi szerelhető. 

Alsó záróléc 

135 mm × 1,5 mm-es tűzihorganyzott, saválló vagy rozsdamentes lemezből hidegen hengerelve, fesztávtól függően merevítéssel ellátva. Szükség esetén központi vagy oldalsó hevederzárral, amelyet a motoros rácsoknál ráindításgátló kapcsolóval láthatunk el. 

Rugóházas csőtengely 

Mérettől függően: 48 mm – 101 mm átmérőig hegesztett szerkezeti cső, alapozott felülettel. 
Ipari csőtengelyek esetén: 108 mm × 3,6 mm-től 323,9 mm × 7,1 mm átmérőig, alapozott felülettel. 
A redőnypalást rögzítése a rugódobokhoz függesztő kampókon keresztül, az ipari csőtengelyhez pedig a kampók hozzácsavarozásával történik. 
A redőny sínszerkezete lehet tűzihorganyzott, szinterezett vagy saválló hidegen hengerelt acél. 

Meghajtómotor 

Koronás dobmotor, beépített végállással, alsó-felső végállás-érzékeléssel, mikrokapcsolókkal. A dobmotor méretét meghatározza a redőny súlya és a felemeléséhez szükséges rugóerő. A motor az emelésre csak rásegít. 230 V-os, 460 W teljesítménytől 1330 W teljesítményig. A motor alsó és felső végállásban reteszel, megakadályozza a sávredőny kézzel történő feltolását. 


A redőny rendelkezik kézi nyitási lehetőséggel. Áramszünet vagy vészhelyzet esetén a kisebb méretű redőnyöknél széttekerhető kuplungoldó banán segítségével, bowdenen keresztül a motor kuplungja oldható. A redőny ezután kézzel mozgatható. 


A nagyméretű redőnyöknél ezt kézi tekerőszárral vagy vésznyitó lánccal érhetjük el. Nagyobb fesztávú és felületű sávredőnyöknél ipari tengelyt és oldalhajtású ipari hajtóművet alkalmazunk. A nyílásba szerelendő hajtóművek helyigénye miatt a redőny szélességének méretéből min. 300 mm levonandó, mert ennyi hely kell a hajtómű felszereléséhez. 

Zuhanásgátló 

A hajtóműbe építve. Sávredőnyeink igény esetén élvédelemmel is rendelhetők, amely megakadályozza, hogy a redőny alatt lévő tárgy vagy egyéb akadály károsodást szenvedjen. Rázárás esetén a redőny azonnal megáll. Magas elvárású biztonságtechnikai vezérléseink alapfeltétele, hogy képesek legyenek az élvédelem, az infrasorompók és a tűzoltó rendszer által kibocsátott jel fogadására, kommunikációjára. 

Működtetés

Működtethető bármely kulcsos kapcsolóval, rádiós távvezérlővel, számkódos vezérlővel vagy kézi mozgatással.
<< Vissza
Kiemelt partnereink
    • Market Építő Zrt.
    • KÉSZ Kft.
    • Magyar Építő Zrt.
    • STRABAG Zrt.
    • Üveg/KÁTÉ Kft.

Árajánlat kérése
Az űrlap kitöltésével Ön ajánlatot kérhet cégünktől.

Tovább >>