Facebook

R1-es típusú, beltéri, lapozódó védőrács.

Legkedveltebb lapozódó védőrácsunk, amelyet beltéren alkalmazhatunk. Esztétikus formája miatt bármilyen stílushoz passzol. Kis helyigénye miatt gyakran alkalmazzuk lakásokban.

 

 

 

Ajánlott méret

Szélesség: 0,5 m – 12 m
Magasság: 0,3 m – 6 m

Hálószerkezet


A hálószerkezetet alkotó lamellák különböző nyílásméretűek lehetnek:

• 43 mm × 67 mm × 8 mm × 1,5 mm
• 54 mm × 57 mm × 8 mm × 1,5 mm
• 67 mm × 57 mm × 8 mm × 1,5 mm
• 67 mm × 67 mm × 8 mm × 1,5 mm
• 82 mm × 57 mm × 8 mm × 1,5 mm

lamellaelem
Polírozott, rozsdamentes acélból, 50 vagy 60 mm-es osztással. A vízszintes pálca ø 4 mm-es horganyzott acélból vagy saválló kivitelben rendelhető. A vízszintes vezetőpálcák végén zárógombok vannak felhegesztve. Minden második pálca az oldalvezető sínpárban szalad. A hálószerkezet irányítását buktatórugók végzik, melyek a hálószerkezetbe vannak beépítve.

Oldalvezető

Mérete: 50 mm × 30 mm × 2 mm;
            60 mm × 40 mm × 2 mm.

Szélességtől függően.
Hasított zártszelvény, melynek rögzítése 300 mm-enként szabvány szerint történik. Az oldalszelvény belsejében végtelenített lánc szalad, mely a le- és felfelé irányuló mozgást biztosítja.

Alsó küszöb

A rács méretétől függően:

60 mm × 30 mm × 2 mm-től 200 mm × 60 mm × 2 mm-ig zártszelvény, amely az oldalszelvényben szaladó láncfülhöz van csavarozva.

oldalvezető
Felső híd


Mérettől függően:

50 mm × 30 mm × 2 mm vagy 60 mm × 30 mm × 3 mm-es zártszelvény, amely az oldalszelvényhez van csavarozva. A hálószerkezet rögzítése a felső hídhoz csavarozással történik. A keretszerkezet felületkezelése alapozás, fényezés RAL-kód alapján bármilyen színre.

Meghajtómotor

DEWERT 24/37 V törpefeszültséggel működő villanymotor, amely különböző áttételű hajtásrendszerekkel a védőrács le- és felfelé irányuló mozgását biztosítja. A nagyméretű, 25 m2 feletti védőrácsoknál 230 vagy 380 V-os ipari hajtóművet alkalmazunk, amely hosszú távon napi 15–20 nyitást tesz lehetővé.

meghajtómotor

A rács végállását alul és felül végálláskapcsoló biztosítja. A meghajtómotor áramellátását működtető tápegység biztosítja beépített biztonsági transzformátorral, mely vezérlési elektronikával és áramkorláttal rendelkezik. Az áramkorlát célja az, hogy ha valami a leengedés időszakában a rács alatt marad, és a rázárás megtörténik, a védőrács automatikusan megálljon.

Zuhanásgátló fül

A rács jobb vagy bal oldalvezetőjéhez van felszerelve, melyet kézzel kell működtetni. Használata minden esetben kötelező! A zuhanásgátló fül behajtása esetén a rács egyik irányba sem tud elmozdulni.

zuhanásgátló

A védőrács működtetése

Bármely kulcsos kapcsolóval, rádiós távvezérlővel, számkódos vezérlővel vagy kézi mozgatással. Áramszünet esetén a rács mozgatását külső indító tápfeszültség megtáplálásával vagy szünetmentes tápegység telepítésével biztosíthatjuk.

kulcsos kapcsoló

A meghajtótengely és a felső híd felül 100 mm szélességben fényezett acélburkolatot kap. A védőrács gyűjtésének nincs takarása, nem szükséges a minimális helyigény és az esztétikus megjelenés miatt.

 

 

Védőráccsal otthonunk védelme érdekében


Napjainkban egyre szaporodnak a betörések, emiatt gondoskodnunk kell otthonunk biztonságáról. Sajnos a külső védelem már nem elegendő ahhoz, hogy családunkat és értékeinket teljes biztonságban tudhassuk! A védőrácsok rendkívül hatásos védelmet nyújtanak, azonban annak érdekében, hogy minden szempontból biztonságban lehessünk, érdemes beltéri védőrácsot is felszerelni otthonukba.

 

Tévedés azt gondolni, hogy a védőrácsok elcsúfítják otthonunk látványát és nagy helyet foglalnak el!

 

Az általunk kínált beltéri védőrácsok úgy vannak kialakítva, hogy minden környezetben esztétikus látványt nyújtsanak. Az igények kielégítése érdekében több változatot is kínálunk ügyfeleinknek. A beltéri védőrácsoknak igen kicsi a helyigényük, ezért kisebb otthonokban is ideális megoldást nyújtnak.

 

Ha Önnek fontos szerettei és étékei védelme, alkalmazzon otthonában beltéri védőrácsot! Amennyiben érdeklik az általunk kínált biztonsági megoldások, keressen fel minket elérhetőségeink valamelyikén!
<< Vissza
Kiemelt partnereink
    • Market Építő Zrt.
    • KÉSZ Kft.
    • Magyar Építő Zrt.
    • STRABAG Zrt.
    • Üveg/KÁTÉ Kft.

Árajánlat kérése
Az űrlap kitöltésével Ön ajánlatot kérhet cégünktől.

Tovább >>